Blog

Thealter

Dohy Anna: A ciki esztétikája

Ma a gáz randisztorik napja van. Kellemetlen szakítások, kínos bemutatkozás a családnak, reménytelen első randik… A résztvevők kiteregetik legkínosabb tapasztalataikat, legvállalhatatlanabb élményeiket. Lénárd Róbert szerint a gáz jól mutat színpadon — és a résztvevők nem fukarkodnak az alapanyaggal.

Néhány példa.

Nem jó ötlet tinderen az első randit egy sífelvonó tövébe egyeztetni, mert maszkban-kabátban nem fogjátok egymást megismerni. Különösen, ha a partner francia, és te nem beszéled jól a nyelvet.

Rajz: Dohy Anna

Nem biztos, hogy hosszú távú lesz a kapcsolat, ha a párod megsértődik Valentin napon, amiért a másnapi dolgozat miatt nem akarsz vele lefeküdni.

Okkal haragszol, ha két év után derül ki, hogy a pasid a legjobb barátnőddel is jár (párhuzamosan).

Vajon mi sül ki a kapcsolatból, ha az első randira mindkét felet az anyukája hozza el, és amíg a fiatalok moziban vannak, a két hölgy megiszik együtt egy kávét, mert ugye sose lehet tudni, mit hoz az élet?

A társaság láthatóan egyre felszabadultabb, a gátlások rohamosan tűnnek el, már olyan infók is az asztalra kerülnek, amelyeket forrásuk kétségkívül nem szeretne itt most visszaolvasni. A hangulat jó, de lesz-e ebből színház? Lénárd Róbert szerint nem kell aggódnunk, jó anyagok gyűlnek, és fél órányi előadást bármikor össze lehet rakni.

Igaz, hogy az improvizációk egyre ötletgazdagabbak — ma mintha a fényképezőgép jelenléte is motiválná a résztvevőket. Indulatos szócsatáktól csendes, érzékeny szemkontaktusig, nárcisztikus önszeretettől mobilos lesifotókig számos kreatív válasz született arra, hogyan is képzelhető el a szerelem.

A hangulat érzékeltetésére íme egy válogatás a mai workshop aláfestő zenéiből:

VIP: Szükségem van rád

Csokis Tibi: Légy nagyon boldog

Alvin és a Mókusok: Bizalom (ez lett a csoport himnusza)

Children of Distance: Kedves naplóm

Szerémi Janika: Tépd szét a ruhám

Bëlga: Szerelmes vagyok

Kaukázus: Szalai Éva

+1 Aranka szeretlek

(Tea for Two workshop Lénárd Róberttel – 3. nap)

Fotó: thealterphoto2018