Blog

Thealter

Dohy Anna: Már a második nap eljutottunk a sírásig

Létezik-e szerelem első látásra? Mi volt a legkínosabb válasz, amit szerelmi vallomásra kaptál (“ühüm”), és mi az, amit adtál (“ezt majd holnap megbeszéljük”)? Honnan tudod, hogy szerelmes vagy? Mikor kezdődik a szerelem, és meddig tart?

Lénárd Róbert workshopjának másnapján előkerülnek a várakozással, gyomorremegéssel, infantilizmussal terhes első randik történetei. A közös munka a résztvevők szerelemről írt esszéiből indul ki, de hosszas beszélgetés után arra jutunk, hogy a szerelemmel kapcsolatos definíciós fogalomzavarral állunk szemben.

Rajz: Dohy Anna

Megkülönböztetjük a szerelmet a párkapcsolattól (melynek társadalmi vetülete is van) és a házasságtól (amely ráadásul gazdasági szövetség is). Szóba kerül a féltékenység, az ideálok és felvett szerepek kérdése, de igazán messzire a beszélgetéssel nem jutunk.

Több eredmény várható az improvizációs gyakorlatoktól: ahogy kimozdulunk a térbe, máris színesedni kezd a kép. Most látszik, hogy a beszélgetésen felvetett problémákat ki milyen konkrét formába ülteti át.

Előkerül a minden intellektuális és fizikai igényt kielégítő Pali Robot 2005 (alig 9000 forint a Teleshopban, ha lányának, unokájának is rendel egyet!), látunk a tükör felé vakon botorkáló, önkereső szerelmest, kiborult párterapeutát, zavartan várakozó szerelmest (aki mégis megpróbál menőnek tűnni), és részünk lehet egy vezetett meditációban is. Az improvizációs gyakorlat ígéretes felütés, jó kiindulási pont a további munkához.

Holnapra a szerelembe esés pillanatával és a legcikibb szerelmes dallal kell készülniük a résztvevőknek.

(Tea for Two workshop Lénárd Róberttel – 2. nap)