Hírek

Thealter

Február 11-én jön A hullaégető Gálvölgyi Jánossal!

HétFü – Hétfői Függetlenek a Kisszínházban programsorozatunk részeként február 11-én A hullaégető látható Gálvölgyi János főszereplésével.

Karel Kopfrkingl, a prágai krematórium dolgozója a magával és a világgal elégedett tisztességes kispolgár mintapéldánya. A rajongásig imádja feleségét és két gyermekét, nagy buzgalommal és szakértelemmel végzi munkáját, és egyáltalán nem foglalkozik politikával. Ám 1938-at írunk, amikor is Németország elfoglalja a Szudéta-vidéket. Ekkor fokozatosan előbukkan a rendes honpolgár álarca alól az álszent szörnyeteg, a behízelgő hóhér, akinek fel sem tűnik, hogy már egy párhuzamos világrendet szolgál, melynek javáért magától értetődő természetességgel áldozza fel a hozzá legközelebb álló embereket is.

Ladislav Fuks hátborzongató regényéből a hatvanas években csehszlovák film is készült rasszizmusról, kirekesztésről, és arról a bizonyos szellemről, ami kiszabadult a palackból. Gálvölgyi János akkor Kopfrkingl magyar hangja volt, most végre színpadon is eljátszhatja ezt az aktualitásából mit sem vesztett történetet.

Jegyár: 4500 Ft és 3500 Ft
Jegyvásárlás:
– online a jegy.hu-n
– a Szegedi Nemzeti Színház jegyirodájában: Stefánia 6., nyitva tartás: hétfő–péntek 10:00–17:00, szombat 10:00–12:00, tel.: 62/554-714; 62/554-715; 62/554-716, email: ticket@szinhaz.szeged.hu

HétFü – Hétfői Függetlenek a Kisszínházban
Októbertől az évad végéig havi egy hétfő estén a függetleneké a terep a szegedi Kisszínházban. Egyesületünk és a Szegedi Nemzeti Színház együttműködésében a hazai és lehetőség szerint a határon túli független színházi alkotók széles palettáját mutatjuk meg a nézőknek a tavaszig tartó szériában.
A programsorozat október 29-én Duda Éva Társulatának MESH + Labirintus című, nagy sikerű estjével indult. November 12-én az idei THEALTER fesztivál Közönségdíjas előadása, a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház Felhő a nadrágban című produkciója volt a vendégünk, december 10-én pedig a Közép-Európa Táncszínház Special Society és Poly című dupla táncelőadását láthatták nézőink.

Hírfotó: Takács Attila