Keresés
 
   
 

THEALTER / blog jr.

 

Webnapló

 

 

Dohy Anna: Testkihelyezés

2017.07.24.

Testen kívüli mozgásélménnyel kezdődött az ismerkedés Widder Kristóf tréningjén. Párokba álltunk, az egyikünk hanyatt feküdt a földre, míg a másik különböző utasítások szerint mozgatta teljesen lelazított végtagjait.Mozgatónak lenni mindenképp fárasztóbb, mint mozgatottnak, mégis mindkét állapot rendkívül újszerű és izgalmas test-élményt jelent. A mozgatott – izomzata teljes ellazításának köszönhetően – úgy tud a csontrendszerére és az ízületeinek gördülésére koncentrálni, ahogy más állapotban ritkán. Ugyanakkor a mozgató megtapasztalja egy másik test súlyát, határait, kiterjedését, és érzi, hogy az egyes mozdulatok milyen energiaigényűek.

Mindkét állapotban az ösztönös mozgás tudatosítása a cél. Kiderül, hogy nem is olyan egyszerű feladat a saját testen jól ismert, hétköznapi mozdulatokat egy idegen testen reprodukálni!A workshop első tematikai kihívása, hogy a nők és férfiak találkozását célkeresztbe állító Makrancos Kata feldolgozásához nem igazán szerencsés a nemek elosztása, így kénytelenek leszünk valamelyest eltávolodni az eredeti szövegtől.

Első, mintegy ismerkedős feladatként rövid mozdulatsorokat készítettünk a teremtéstörténet témájára. Többen is felhasználták a vizespalack motívumát, ami ebben a tikkasztó hőségben kétség kívül találóan jelentheti a különbséget lét és nemlét között.

Számos fantáziadús ötlet született – egyik kedvencem Kinga kézkinövesztős csodabogyója és Orsi nadrágba bújtatott kezeinek bábjátéka volt – ezért talán nem alaptalan a remény, hogy izgalmas egyhetes munka elé nézünk.

(Tea for Two workshop Widder Kristóffal – 1. nap)

Fotó: Thealterphoto2017a lap tetejére
 

2018 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció