Keresés
 
   
 

THEALTER / blog jr.

 

Webnapló

 

 

Radó Lili: Öt hónap, öt döntés

2017.07.25.

3 hajléktalan.

3 csapat.

3 történet.Mindegyiknél 35.000 forint alaptőke, ami a nézők segítségével csökkenhet és gyarapodhat is.

Tanulságos, elgondolkodtató, kifejezetten megérinti az embert.

A rendező és a színészek komplett társasjátékot találtak ki a nézők szórakoztatására.

A csoportok mind „kapnak” egy hajléktalant, akinek a sorsa onnantól kezdve az ő kezükben van, eldönthetik, hol töltse az éjszakát, persze mindig figyelembe véve, hogy milyen hónap van, milyen az időjárás, és hogy mik lehetnek egy adott lépésnek az előre nem látható hátulütői.Mert hajléktalanként kalkulálni kell az esetleges rablásokkal, támadásokkal, betegségekkel, és így tovább…

Az elején azt hittük, tudunk stratégiát felállítani, aminek a segítségével átvészeljük ezt a pár hónapot, ám még ha jó döntést is hoztunk, biztosan megjelent egy perverz, egy tolvaj, vagy egy kedves anyós; valaki, akit nem lehetett előre látni.

Ám nemhogy a kitűzött célt nehéz elérni (február végéig 100.000 forintot kell összegyűjteni), de még életben maradni sem a legkönnyebb.Utca, fapad, szálló. Magány, megaláztatás, szégyen. Egy mondat, egy kedves szó, egy beszélgetés néha sokkal többet jelenthet pár forintnál. Ez a darab felnyitja a szemedet, a dolgok mögé láthatsz és más emberek sorsa mögé egyaránt. Bár mint ahogy a végén ki is derül, ebben a játékban győztes nincs egyáltalán.

A Cím nélkül olyan előadás, aminek a hatása alatt voltam még órákkal később is. Valami, amit mindenkinek át kell élnie ahhoz, hogy végre ne csak nézzen, de lásson is.

(Mentőcsónak Egység – STEREO Akt: Cím nélkül)

Fotó: Thealterphoto2017 a lap tetejére
 

2018 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció