Keresés
 
   
 

THEALTER / blog jr.

 

Webnapló

 

 

Dohy Anna: Dolgozz akcentussal!

2017.07.28.

Figyelj a mozgás és a szöveg egyensúlyára! Keményen, kontúrosan – legyen éle a mozdulatnak! Légy fegyelmezett! Higgy benne, hogy a mozdulattal elmondott dolgoknak éppúgy ereje van, mint a szónak! Ne veszítsd el a tested energiáját – figyelj azokra a fókuszpontokra, amelyeket a reggeli tréning során tudatosítottunk! Dolgozz akcentussal!

Már két napja érnek a Kata-duók, és tegnap a „Férfi vagyok” kezdetű össznépi jeleneten is elkezdtünk önállóan dolgozni, de ma érkezett el az ideje, hogy Kristóf szétszálazza, kifésülje és újra összefonja az általunk összerakott kombinációkat, nem kevés megjegyzéssel és jótanáccsal látva el mindenkit.Orsi és Lulu párosa kezdte a sort: ők kapták a legnagyobb dózist, bár tisztességesen állták a sarat. A többi páros már az elhangzott megjegyzések figyelembevételével prezentálhatta munkáját, persze így is mindig volt mit javítani. Minden duó hozott valami különleges, egyedi ötletet, nem egyszer megbolondítva és újraértelmezve a Kristóffal tanult mozdulatokat – Anna és Lili távpofozós gesztust építettek be, Kinga és Fanni a Kata-karakter tudathasadásos személyiségét dolgozták ki, Eszter és Niki szövegeinek kontrasztja pedig vibráló feszültségben tartotta rövid jelenetüket.A „Férfi vagyok” jelenetkezdemény további csiszolgatása után kiderült, hogy a csapat összehangoltsága még jócskán hagy kívánnivalót maga után: nem is olyan könnyű egy vonalban egyszerre lépkedni! Különösen, ha még számolni is kell a lépéseket.

Kezd az az érzésem lenni, hogy Kristóf mindig ösztönösen ráérez a még fejlesztendő pontokra, és egyszerű, találó, tömör instrukciókkal, pontos gyakorlatokkal éri el a kívánt eredményt.

(Tea for Two workshop Widder Kristóffal – 4. nap)

Fotó: Thealterphoto2017a lap tetejére
 

2018 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció