Váróterem Projekt (Románia)
Qkac – bábjáték Varró Dániel verseire
45 perc
Palocsay Kisó Kata
bábszínház
08.09. csütörtök, 16:00-16:45
Csillag börtön Helyszín
2500 Ft

Előadók, alkotók

Játsszák: Sebők Maya és Qkac
Írta: Varró Dániel, Bertóti Johanna, Lovassy Cseh Tamás
Dramaturg: Bodor Emőke
Díszlet: György László és Szabó Tünde
Technikai munkatárs: Sipos Júlia
Rendező: Palocsay Kisó Kata

Leírás

A mindannyiunk által ismert „Boci boci tarka, se füle se farka” gyerekdal bármi lehet, Berzsenyi, Villon, Térey vagy akár Shakespeare. Qkac mindegyiket jól ismeri, ezért akarja megmutatni, eljátszani, elszavalni vagy éppen elrappelni nekünk és TITKOS barátjának.
Humorral, játékosan a magyar irodalomról, Varró Dániel és a bábok nyelvén, gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.

„[…] számítógépfüggő kortárs költőként hogy is ne szeretném ezt az előadást, amikor klasszikus és kortárs versek átiratait hallhatjuk és láthatjuk egy, a számítógépben lakozó emberke és az ő qkaca előadásában. De ha esetemben pontosan a közepébe talált is a célközönség-belövő készülék, ez az előadás attól is remek, hogy legalább három korosztályhoz tud szólni egyszerre. […]
Sebők Maya vékony alkatával, kapucnis tréningruhájában úgy viszi végig a hátán az előadást, mint egy turbó üzemmódra kapcsolt perpetuum mobile. Legalább tucatnyi költőt és stílust jelenít meg az egyszerű kukacbábbal és az adott költő karakteréhez passzított lepellel. Így kap Csokonai Vitéz Mihály valami szőrös subaféleséget, Karafiáth Orsolya pedig egy könnyű tüllruhát.”
Turbuly Lilla: A bizonytalanságból a szabadságba, kutszelistilus.hu

A Váróterem Projekt 2010 óta működik Kolozsváron, magát függetlenként határozza meg. Fiatal, bátor és egyedi látásmódú rendezőkkel dolgozik együtt, sokszor egymástól nagyban különböző színházi nyelveket használ. Ezt egységesíti a társulati struktúra, az állandó csapatra való törekvés. Közönségével a társulat közvetlen kapcsolatra törekszik, a merev színházi protokollokat kerüli. A felnőtteknek mellett az ifjúsági korosztálynak és a kicsiknek is készítenek előadásokat.
2014-ben Advertego című produkciójukkal léptek fel a THEALTER-en, idén tavasszal pedig a Reacting Chernobylt hozták el a Régi Zsinagógába.

 

Külön köszönet: Attila Almásinak és Hatházi Andrásnak
Támogatók: Mesekuckó – közösségi könyvkölcsönző, Mamagoló

 

Korlátozott nézőszám!

Az előadásra csak személyesen vásárolható jegy, online jegyvásárlás nincs.

Vissza