Symposion-est: lapbemutató és Bitef Smrti (SRB) koncert
120 perc
lapbemutató
08.10. péntek, 23:00-01:00
Grand Café Helyszín

Leírás

A Symposion-kollektíva 2018-as turnéjának egyik állomása a Grand Café és a 28. THEALTER. A Symposion ezúttal egy kultikus varsói képzőművész, Aleksandra Waliszewska, valamint a szegediek által jól ismert Ricz Géza albumát, valamint legutóbb megjelent kiadványait mutatja be. Falra kerül egy nemzetközi csoportos kiállítás a magazin konceptuális-intermediális lapszámainak anyagából. Színpadra lép egy szerbiai audio-vizuális zenekar, a Bitef Smrti. Brestyánszki Bernadett és Brestyánszki Dína zenei műhelyének záró koncertjét is ezen az estén hallgathatja meg a közönség. De lesz itt mindenféle szemfényvesztés.
A Symposion kiadványai, tematikus lapszámok, képzőművészeti albumok, nyomatok és még sok érdekesség a helyszínen 20% kedvezménnyel vásárolhatóak meg.

Belépő: 500 Ft (a Symposion-standon levásárolható)

Fúziós zenei műhely a 28. THEALTER-en
A műhely vezetői, Brestyánszki Bernadett és Brestyánszki Dína a szabad improvizáció, az intuitív és assziociatív gondolkodás mentén építik fel a zenészekkel együtt a zeneszámokat. Mindketten több zenei formációban is színpadra léptek már. A klasszikus zenei formáktól, a fúziós és improvizatív zenén át a dekonstruktív popzenei elemekig terjed palettájuk. Újabban színházi zeneszerzéssel is foglalkoznak. Első szerzői albumuk Hybrid Realm címmel jelent meg 2015-ben a Symposion kiadásában:

A műhely augusztus 8-án kezdődik és 10-én este zárul egy, a műhelymunkát prezentáló koncerttel a Symposion-est keretében. A részvétel ingyenes és minden zeneszerető ember számára nyitott, a műhely és a koncert helyszíne a Grand Café moziterme.
Jelentkezés: brestyanszkibernadett@gmail.com
Jelentkezés határidő: augusztus 7. éjfél.